|

En keyifli maraton

Vodafone 39. İstanbul Maratonu kapsamında yapılan halk koşusuna 7’den 70’e 125 bin kişi katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın startı vermesinin ardından on binlerce vatandaş, çocuklu aileler, STK üyeleri, turistler, Türkiye’de yaşayan mülteciler ve engelliler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden Anadolu yakasından Avrupa’ya geçti. 8 kilometrelik parkuru tamamlayanlara madalya verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:33 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Vodafone 39. İstanbul  Maratonu'na125 bin  kişi katıldı
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na125 bin kişi katıldı

Bu yıl, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla gerçekleştirilen Vodafone 39. İstanbul Maratonu, yine şenlik havasında geçti. Halk koşusu da dahil 130 bin kişinin katıldığı koşunun 42 bin 195 km.'lik maraton kategorisini erkeklerde Fransız Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı Chepngetich kazandı.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu, dün geniş bir katılımla gerçekleşti. Bu yıl, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla gerçekleştirilen maratona, İstanbul halkının ilgisi büyük olurken renkli görüntülerin yaşandığı organizasyon tam bir karnaval havasında geçti. Maraton (42.195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride tamamlanan Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na Türkiye dahil 111 ülkeden 30 bine yakın çipli koşucu katıldı. Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu’nda yaklaşık 100 bin İstanbullu da yürüyerek Asya’dan Avrupa’ya geçti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER DİKKAT ÇEKTİ

39. Vodafone İstanbul Maratonu, yarışın dışında aktivite olarak da farkını ortaya koydu. Farklı dinlerden, farklı milletlerden on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Vodafone İstanbul Maratonu, farkını özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde gösterdi. Kamerun, Çin, Fas, Filistin ve birçok ülkeden gelen katılımcılar, dünyanın en güzel şehrinin iki yakasını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yaya olarak geçmenin ayrıcalığını yaşadı. Farklı milletlere mensup katılımcıların Türk bayrakları açması dikkat çekti. Birçok sivil toplum örgütü, seslerini duyurmak için yaptırdığı pankartlarla maratona katılırken, okulların bando takımları, şirket çalışanlarının kurduğu koşu takımları, ailesiyle hafta sonunu keyifli geçirmek isteyenler ve birçok kişi, erken saatlerde start noktasına akın etti.

FİLİSTİN VE ARAKAN UNUTULMADI

İslam coğrafyasındaki katliamlara dikkati çekmek amacıyla açılan Filistin ve Arakan konulu bayrak ve pankartlar dikkat çekti. 15 Temmuz Şehitleri anısına yapılan "Şehitler Makamı" da vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Köprünün Anadolu Yakası'na yapılan anıta vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, ziyaret sırasında dua etti. Etkinliğe Adana'dan katılan Kıbrıs gazisi Celal Dolaşır ile Kore gazisi Mehmet Ali Borçbitiren de 15 Temmuz şehitleri için koştu. Bazı katılımcıların ellerinde 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir ile İzmir'de terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıdığı da görüldü.


KİPROTİCH DAMGASI

42 kilometre genel klasman erkekler kategorisinde 2 saat 11 dakika 22 saniyelik derecesiyle Fransız atlet Abraham Kiprotich birinci oldu. 2. sırayı Kenyalı Jacob Kendagor, 3.'lüğü ise Etiyopyalı Bazu Worku elde etti. Kadınlarda ise Kenyalı Ruth Chepngetich 2 saat 22 dakika 36 saniyeyle birinciliği alırken, vatandaşı Visiline Jepkesho 2., Etiyopyalı Letebrhan Haylay da 3. sıranın sahibi oldu. Tekerlekli sandalyede ise kadınlar kategorisinde Hamide Kurt, erkeklerde ise Ömer Cantay ilk sırayı aldılar.


Bakan Bak, 5 kilometreyi
45 dakikada geçti

İstanbul Maratonu'na katılan isimler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yer aldı. Organizasyona katılan Bak ve beraberindekiler, Altunizade Köprüsü'nden başlayıp, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek Beşiktaş sapağına kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geride bıraktı. Osman Aşkın Bak'a eşlik eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, yürüyüşleri sırasında sık sık katılımcıların durumlarını sordu. İki isim, vatandaşların birlikte fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmedi.


#Mevlüt Uysal
#İstanbul Maratonu
6 yıl önce