|

En yeşil adliye

Yerel mahkemelerin verdiği kararları incelemek üzere 20 Temmuz’da faaliyete başlayan ve geçici olarak Anadolu Adalet Sarayı’nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin yeni binası tamamlandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 110 bin metrekare kapalı alana sahip binanın, en yeşil adliye unvanına sahip olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:52 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin yeni binası tamamlandı
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin yeni binası tamamlandı

Yerel mahkemelerin verdiği kararları incelemek üzere 20 Temmuz’da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin Cevizli'deki yeni binası tamamlandı. Arka tarafında orman olan binanın İstanbul’daki en yeşil adliye binası olduğunu belirten İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, böyle bir binada hizmet vermekten gurur duyacaklarını söyledi. Salihoğlu, “110 bin metrekarelik kapalı alan üzerine 6 blok halinde inşa edilen binada, 23 ceza dairesi ve 37 hukuk dairesinde, 60 daire başkanı ile 189 üye hakim görev yapacak” dedi.

160 MİLYON MALİYET

Yeni binanın 160 milyon lira maliyetle yapıldığını kaydeden Salihoğlu, “Böyle güzel bir binanın hakim ve savcıların hizmetine sunulmasını gururla karşılıyorum. Türkiye’nin yüzde 40 işine İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri bakıyor. Gelen, çıkan işe baktığımızda yüzde 80’leri geçen bir başarı olduğunu görüyoruz. Bu yükselerek hızla devam edecek” ifadelerini kullandı.


İSTANBUL 5 İLİN İSTİNAF YERİ

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri’nin İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya ve Kocaeli’de ilk derece mahkemeleri tarafından verilen tüm kararların istinaf yeri olduğunu söyleyen Salihoğlu, binanın hizmete girmesiyle İstanbul Bölge Bilirkişi Kurulu Başkanlığı’nın da aynı bina içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi. Binanın teknolojinin son imkanları doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Salihoğlu, “Her türlü teknik faaliyet ve imkanların hizmete sunulduğu bir binadır. Binamızda banka, PTT, yayınevi, basın büroları da faaliyet gösterecektir” diye konuştu.

Yargılamalar hızlanacak

Eskiden tek kademeli olan temyiz incelemesinin Bölge Adliye Mahkemeleri’nin kurulmasıyla çift kademeli hale geldiğini söyleyen Cumhuriyet Savcısı Ender Keskin ise “Böylece adaletin tecellisi daha mümkün hale geliyor. Yargıtay, Türkiye’deki bütün mahkemelerden gelen dosyaları tek başına incelediği için ağır bir iş yükü altındaydı. Bölge Adliye Mahkemesi sistemine geçmekle temyiz incelemeleri daha hızlı hale gelecek. Bölge Adliye Mahkemeleri’nde dosyaların sonuçlanma süresi 2-3 ay. Yargıtay’da bu süreler 2, 3, 4 yıla kadar uzamaktaydı. Temelde temyizin kademeli hale gelmesiyle adaletin tecellisinin daha mümkün olması ve yargılama süresinin kısalması, asıl işlevleri bunlar” ifadelerini kullandı.

#İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi
#Adliye
#Yeşil
7 yıl önce