|

Enerjide dev yatırım

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı sona yaklaşıyor. 2017 yılı sonlarına doğru bitirilerek hizmete girmesi hedeflenen tesiste günlük 600 ton çöp işlenerek 60 bin hanenin aydınlatması sağlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:07 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
60 bin hane aydınlanacak
60 bin hane aydınlanacak

Türkiye'nin en büyük çevre entegre projelerinden birisi olan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. 4 yıldır altyapı çalışmaları devam eden çevre entegre tesisi inşaatının 2017 sonuna doğru hizmete girmesi hedefleniyor.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, entegre çevre tesisinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, açıklamalarda bulundu. Tesisteki çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Çakır, katı atıkların yarattığı çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması ve zararsız hale getirilmesinin Belediyelerin en büyük sorumluluklarından bir tanesi olduğunu belirterek, bunların verimli bir şekilde bertaraf edilerek geri dönüşümünün sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.



EKİMDE İŞLETMEYE AÇILACAK


Malatya Entegre Çevre Projesi'nin çevresel olarak bakıldığında Malatya'da yaptıkları en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “60 milyonu aşan bir yatırımla bu hizmet gerçekleşmiş olacak. Önümüzdeki ay içerisinde resmi temelini atmayı düşünüyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlandı. 4 yıllık çalışmanın sonunda ÇED raporları alındı ve süreç resmi olarak başladı. 2017'nin Ekim ayı itibariyle de buradaki bütün yatırımlar bitirerek hizmete açmayı hedefliyoruz. Burada çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



60 bin hane aydınlanacak


Malatya Entegre Çevre Projesinin Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu kaydeden Çakır özetle şunları söyledi: “Çöplerimiz öncelikle ilçe merkezlerde oluşturulacak 4 merkezde toplanacak. Merkez ve ilçelerle birlikte günlük 550-600 ton katı atık toplanarak ön ayrıştırması yapılacak. Daha sonra 3 farklı alanda enerji elde edilecek. Biyogaz reaktörden saatte 3 MW elektrik enerjisi elde edilecek. Gazifikasyon tesisinden ise saatte 4 MW enerji elde edilecek. Düzenli depolama sahası LFG tesisinden de saatte 3 MW olmak üzere burada 10 MW'ı geçen bir enerji elde edeceğiz.”








#Malatya
#Ahmet Çakır
7 yıl önce