|

'Enflasyon aralık ayında düşük olacak'

Başbakan Yıldırım, Güney Kore ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Enflasyon oranı beklediğimizden biraz yüksek geldi, aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını öngörüyoruz." dedi.

Yeni Şafak
22:20 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:30 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

Güney Kore'de Türk şehitliğini ziyaret edeceğiz.

Türkiye'nin büyük projelerinde Güney Kore firmalarıyla iş birliği gerçekleştirmekteyiz.

Ticaret hacmimizin gelişmesini bekliyoruz.

Sürekli kadro konusundaki düzenleme son şeklini aldı. Bu statüde çalışan kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek.

Taşeron işçilerle ilgili düzenleme son şeklini aldı. 12 maddeden oluşan düzenleme, bu hafta içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Enflasyon oranı beklediğimizden biraz yüksek geldi, aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını öngörüyoruz. 2018'de bu oran daha da düşecek.Yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun yüksek çıkması mümkün. Küresel finans piyasalarda yaşanan kur hareketleri etkili oldu. Önümüzdeki sene hedefimiz enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek.


Başbakan Yıldırım Güney Kore'ye gitti

Basın açıklamasının ardından Başbakan Yıldırım, özel uçak "TUR" ile saat 22.15'te resmi ziyarette bulunmak üzere Güney Kore'ye gitti.

Başbakan Yıldırım'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna uğurladı.

Başbakan Yıldırım ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı Zeki Aygün, Kore Dostluk Grubu Başkan Vekili Mehmet Akyürek de Güney Kore'ye gitti.

#Binali Yıldırım
#Güney Kore
6 yıl önce