|

Engelli kursiyerler sertifikalarını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü'nün (İSEM) engelli bireylerin kişisel donanımlarını arttırarak meslek hayatına atılabilmeleri amacıyla düzenlediği kurslarda eğitim gören 102 kişi sertifikalarını aldı.

Yeni Şafak
11:25 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:24 - 27/06/2015 Cumartesi
AA
Gündem
Gündem

Belediyenin engelliler merkezleri ile İSEM Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi'nde kurs alan 102 engelli, temel bilgisayar işletmenliği, fotoğraf çekimi, bilgisayar destekli reklam tasarım, peyzaj bahçıvanlığı, çağrı merkezi operatörlüğü, bilgisayar destekli stilistlik, yönetici asistanlığı ve web tasarımı eğitimini tamamladı.



Sertifika töreninde konuşan İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, 12 aylık bir süre içinde 8 ayrı branşta verilen mesleki eğitimleri başarıyla tamamlayan engelli bireylerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları almaya hak kazandığını belirterek, kursiyerleri kutladı.



"Kendime daha çok güveniyorum"

Bilgisayar destekli reklam tasarım eğitim programını tamamlayan engelli Filiz Senmez, çok kapsamlı ve detaylı bir şekilde eğitim gördüklerini belirterek, "Sertifika aldığım için çok mutluyum. Ajanslara başvurular yapacağım. Şimdi daha çok kendime güveniyorum" dedi.



Çağrı merkezi operatörlüğü kursunu başarıyla tamamlayan bedensel engelli Osman Dağlı da iş başvurularını daha güçlü bir şekilde yapacağını dile getirdi.



Değişik branşlarda 362 bin 250 seans eğitim desteği verildi

İSEM tarafından 15 yaş ve üstündeki görme, işitme, ortopedik, süreğen ve hafif zihinsel engelliler için farklı branşlarda temel, mesleki ve kişisel gelişim eğitim programları düzenleniyor. Ayrıca ÖSS, EKPSS gibi sınavlara hazırlık kursları da ücretsiz veriliyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü tarafından engelli bireylerin kişisel ve mesleki yeterliliklerinin arttırılması amacıyla çağrı merkezi operatörlüğünden bilgisayar destekli reklam tasarım kursuna, yönetici asistanlığından bilgisayarlı stilistik gibi pek çok branşta düzenlenen eğitim programları kapsamında 362 bin 250 seans mesleki eğitim desteği sunuldu.



Bin 766 engelli işe yerleştirildi

Engelliler Müdürlüğü'nce engellilerin çalışma hayatına atılabilmesi için istihdam destek hizmetleri de veriliyor. İSEM İstihdam Destek Hizmetleri birimine başvurup CV bırakan engelli bireyler için kişisel ve mesleki donanımlarına uygun işler taranarak insan kaynakları uzmanlarına yönlendiriliyor veya toplu mülakatlar ile istihdam edilmelerine katkı sağlanıyor.



Bu kapsamda İSEM İstihdam Destek Hizmetleri aracılığıyla bin 766 engelli, çeşitli sektörlerde çalışma hayatına atıldı.

#İSEM
#engelli birey
#kurs
#sertifika
9 yıl önce