|

Engelsiz dalışla bayramı kutladılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen “Engelsiz Nefesler Projesi” kapsamında bir grup bedensel ve işitme engelli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı denize dalış yaparak kutladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:35 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı ve dalış eğitmeni Mehmet Ersan
Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı ve dalış eğitmeni Mehmet Ersan

Özel dalış kıyafetlerini giyen engelliler, Silifke’deki Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’nde 29 Ekim’e özel hazırlanan 29 metrekarelik Türk bayrağını suyun yüzeyinde açtıktan sonra tüplü dalış yaptı.

Gazeteci Haldun Okdemir tarafından derlenen ve su altına yerleştirilen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk” konulu fotoğrafların yer aldığı sergiyi inceleyen engelliler, deniz altında özgürlüğün tadını çıkardı.

ÖZGÜR HİSSEDİYORUZ

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı ve dalış eğitmeni Mehmet Ersan, proje için 3,5 yıldır çalıştıklarını belirtti. Bedensel Engelliler Yelken Branşı Milli Takım Sporcusu Ali Doğan da her yerde engelsiz bir yaşam için el ele verilmesi gerektiğini söyledi. Suyun keyfini çıkardıklarını belirten Doğan, “Suyun kaldırma kuvvetiyle kendimizi daha özgür hissediyoruz” ifadesini kullandı.

#Mehmet Ersan
#Mersin
6 yıl önce