|

YSK’dan sandıkta şaibe önlemi

7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde sandık güvenliği için tüm önlemler alındı. Herhangi bir manipülasyona izin verilmemesi için en üst düzeyde önlem alan Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanmanın tüm aşamalarında bu önlemleri sürdürecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 22:31 - 4/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

30 Mart'taki yerel seçimlerde uygulanan önlemler bu seçimde de geçerli olacak. Türkiye genelinde 195 bin sandık kurulacak. Partiler her sandığa birer temsilci ve müşahit bulundurabilecek. Kapalı oy verme işleminin ardından açık oy sayımına geçilecek. Oyların sayımı, 20 partinin müşahidinin ve vatandaşın gözleri önünde yapılacak. Sandık sonuç tutanakları ilçeye seçim kurullarına gönderilecek. Burada birleştirilen sonuçlar merkeze aktarılacak.



ANINDA SONUÇ GÖRÜLECEK


Merkezlerden gelen bilgileri anında tüm partiler görebilecek. Bu arada YSK CHP'nin hayatta olmayanlar adına seçmen bilgi kağıdı gönderildiği iddiası sert çıktı. YSK Başkanı Başkanı Sadi Güven “Somut bilgi vermeden kamuoyuna doğru olmayan açıklama yapmak ve bu açıklama üzerinden haberler oluşturmak, seçimi tartışmalı hale getirmek doğru değildir” dedi.


#seçimler
#oy kullanma
#yerel seçimleri
9 yıl önce