|

Erdoğan 10 araştırma üniversitesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversite olarak belirlenen 10 üniversiteyi açıkladı.

Yeni Şafak
12:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 12:43 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK'ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım.
Araştırma
üniversiteleri
nin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum" dedi.
Erdoğan araştırma üniversitelerini sıraladı

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum. Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi" ifadesini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Üniversite
7 yıl önce