|

Erdoğan 2 Mayıs’ta AK Parti’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olacağı tarih netleşti. Başbakan Yıldırım, “2 Mayıs’ta salı günü grup toplantımızı parti genel merkezinde yapacağız ve bu toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye üyeliğini tekrar başlatmış olacağız” dedi. Yıldırım, AK Parti olağanüstü kongresinin de 21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:46 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Erdoğan 2 Mayıs’ta AK Parti’de
​Erdoğan 2 Mayıs’ta AK Parti’de

16 Nisan’da yapılan halk oylamasının resmi sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu partiye üye olacağı tarih de netleşti.

Erdoğan, 2 Mayıs salı günü partiye üye olacak. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle Cumhurbaşkanı’nın partiye üyeliği önündeki engel kaldırılmıştı. Ayrıca AK Parti’nin 3’üncü olağanüstü kongre tarihi ise 21 Mayıs olarak açıklandı.

SALI GÜNÜ

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi’ndeki Mecek Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye üyelik sürecinin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine Yıldırım, “2 Mayıs’ta, salı günü grup toplantımızı parti genel merkezinde yapacağız. Bu toplantıda da Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye üyeliğini tekrar başlatmış olacağız” ifadesini kullandı.

KONGRE 21 MAYIS’TA

Yıldırım, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kurucusu, ilk genel başkanı olduğu AK Parti’ye tekrar üye olmasının önünde engel kalmadığını belirterek, “2 Mayıs’ta yapacağımız, genel merkezdeki toplantıda Sayın Kurucu Genel Başkanımız ve liderimiz, Cumhurbaşkanımızın üyelik girişini yapmış olacağız. 21 Mayıs’ta da AK Parti’nin olağanüstü kongresini toplayacağız” dedi.

ÖNCE DAVET GİDECEK

AK Parti’den üyelik için Erdoğan’a önce davet gidecek. AK Parti’de Erdoğan’ın üyeliği dolayısıyla özel bir program da planlanıyor. Kulislerde, Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yapacağı söyleniyor. Son kararı yine Erdoğan’ın vereceği belirtiliyor.

TEŞKİLATLARA TALİMAT

Parti tüzüğü çerçevesinde olağanüstü kongre kararı 2 Mayıs’ta toplanması beklenen MKYK’da alınarak komuoyuna duyurulacak. Daha sonra kongrenin gündemi belirlenerek ilana çıkılacak. Erdoğan, 2 Mayıs Salı günü partisine üye olacak, ardından 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede genel başkan adayı olacak. Teşkilatlara da olağanüstü kongre için hazır olunması talimatı verildi.

2019’A YENİ EKİP HAZIRLAYACAK

Erdoğan’ın partiye dönüşüyle birlikte AK Parti’nin ilk hedefi Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler. Hem kabinede hem parti yönetiminde oluşturulacak yeni ekip, Türkiye’yi yeni döneme hazırlayacak.

ORTAK İMZA İLE ADAY GÖSTERİLECEK

Cumhurhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm delegelerin ortak imzasıyla aday gösterilmesi planlanıyor. Başbakan Yıldırım da, olağanüstü kongreyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a genel başkanlık koltuğunu teslim edecek. Sonrasında da partinin Meclis Grup Başkanı ve Başbakan sıfatıyla 2019’a kadar görevini sürdürecek. Erdoğan, 2014 yılındaki kongrede AK Parti’ye veda etmişti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
7 yıl önce