|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bu ayrıntı ilk kez ortaya çıktı

1980’de İETT yönetimine el koyan darbeci albayın, kurumda futbol oynadığı ve çalıştığı dönemde sakallı hali nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'a sakallı hali nedeniyle baskı kurduğu, "Ya sakalını kesersin ya da takımdan ve kurumdan gidersin" dayatması yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:12 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:53 - 13/09/2017 Çarşamba
Diğer
İETTde çalışanı ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'ın sakallı hali.
İETTde çalışanı ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'ın sakallı hali.
İETT Genel Müdürlüğünde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Rizeli araştırmacı- yazar Fatih Sultan Kar,1960 ve 1980 ihtilal ve darbelerinin Rizeli mağdurları ve yaşadıklarını kitaplaştırmak için çalışma başlattı. Taslak halinde olankitapta, 80 Darbesi
'ın futbol hayatını bitirdi başlığı ile bir bölüm de yer alıyor.
'YA SAKALINI KESERSİN YA GİDERSİN'
Kitapta,
sırasında, İETT yönetime el koyan darbeci Albayın, İETT'de çalışanı ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'a sakallı hali nedeniyle baskı kurduğu, "Ya sakalını kesersin ya da takımdan ve kurumdan gidersin" dayatması yaptığı anlatıldı. Bunu kabul etmeyen Erdoğan'ın da takımdan ve kurumdan ayrıldığına yer verildi. Erdoğan'ın istifa dilekçesinde ise 'Özel bir şirkette iş bulduğum için ayrılıyorum’ ifadelerine yer verdiği kitapta dilekçenin de örneği yer aldı.

Kitabın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili son bölümünde, sakalı nedeniyle İETT'den ayrılmak zorunda kalan Erokspor ve Camialtı futbol takımlarında santrafor olarak forma giyen ve Fenerbahçeye transferi gündeme gelen Erdoğan’ın başarılı süren futbol hayatının bu şekilde son bulduğu bilgisi yer alıyor.


#Recep Tayyip Erdoğan
#12 eylül darbesi
7 yıl önce