|

Erdoğan: İslam dünyası Şia ve Sünnilik tehdidi altında

İslam dünyasına önemli bir çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyası Şia ve Sünnilik tehdidi altındadır. Bizim bunların üzerinden dinimiz olarak İslam var" dedi.

Yeni Şafak
20:05 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:31 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan maddeler şöyle:


"Ortak bir tarih yaşıyoruz. Bizler ortak bir medeniyeti, ortak bir tarihi paylaşıyoruz. Nizamiye medreseleri uzun dönem İslam medeniyetlerinin kalbi olmuştur.



Halep, varil bombalarıyla harabeye dönmüş durumda. 'Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir' diyen sömürgecilerin neden olduğu tahribatı görmezden gelemeyiz. Ama bundan önce özeleştiri yapmalıyız. Yıkılan inşa edilir ancak özgüvenini yitiren bir milletin tekrar tarih yazması mümkün değildir. Kara bulutlara izin vermeyeceğiz. Son iki asırdaki geriye gidişin sebebi bilgi merkezlerinin el ve yer değiştirmesidir. Beyin göçü hayat damarlarımızın kurumasına yol açtı.



İslam dünyasına çağrı

İslam dünyası Şia ve Sünnilik tehdidi altındadır. Bizim Şiilik diye bir dinimiz yok, bizim Sünnilik diye de bir dinimiz yok. Bizim bunların üzerinden İslam var. Biz böyle bir ayrımcılığın içine giremeyiz. İslam'a zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Üstünlük takva iledir. Biz ölçülerimizi kaybettik.



Ölen de öldüren de Allahu Ekber diyor. Müslümanlar ne hale düştü. Suriye'de terörist devletin başında. İslam ile alakası olmayanlar devreye giriyor. 500 bini aşkın insan öldü. Suriye'de tarih-kültür kaldı mı? Yıkanlar Suriye'yi yeniden inşa edecek mi?"


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
8 yıl önce
default-profile-img