|

Erdoğan köşe yazarlarına üye sayısıyla cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı köşe yazarlarının "AK Parti gençler ve kadınlar tarafından tutulan bir parti değil" ifadelerini hatırlatarak AK Parti ve CHP'nin üye profilini rakamlarla açıkladı.

Yeni Şafak
11:29 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. AK PArti'deki değişim milletin isteği olduğunu vurgulayan Erdoğan

"Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir" dedi. Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

AK Parti'nin üye sayısı

Bazı rakamlar vereceğim. Malum köşe yazarları edep dışı bir şeyler yazmış yine. Ne diyor, "AK Parti gençler ve kadınlar tarafından tutulan bir parti değil" Gençlere bu ülkede seçilme hakkını AK Parti'den önce hiçbir parti verdi mi? 18 yaş sadece seçme değil seçilme yaşı oldu. Parti kadrolarında yer alma yolunu açtık. AK Parti'nin üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Ey o köşesinde bu yazıyı yazan şimdi diğer siyasi partilere bak bakayım, onların üye sayısı nedir? Gençlerin sayısı ne? 1 milyon 483 bindir. Diğer partilere baktığımızda ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin... Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar yoksun. Neyin mukayesesini yapıyorsun. AK Parti, gönüllerin partisidir.


#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce