|

Erdoğan: Musul operasyonu 19 Ekim'de başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulanan Rakka ve Musul'a yapılması planlanan operasyonla ilgili konuştu. Rakka konusunda ABD ile temasların sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı, "19 Ekim'de Irak merkezi yönetimi ile Musul'da DEAŞ'a karşı bir operasyon başlatabilecekleri söyleniyor" dedi.

Yeni Şafak
08:27 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 08:42 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriye'deki son durumla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rakka'ya yapılacak operasyonla ilgili askeri yetkililerin ABD ile temasta olduğunu söyledi.



Rakka'nın terör örgütü DAEŞ'in en önemli merkezi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Diğer bir hassas konu da Musul. Orası, daha çok Arapların ve bize ciddi manada müzahir unsurların yaşadığı bir şehir" ifadelerini kullandı.



'Hazırlıklıyız' mesajı


ABD'nin de Musul konusunda olumlu bir yaklaşım içinde olduğunun altını çizen Erdoğan, "19 Ekim'de Irak merkezi yönetimi ile Musul'da DEAŞ'a karşı bir operasyon başlatabilecekleri söyleniyor. Ama biz hazırlıklı olmak durumundayız. Peşmergeler ile Arapların dayanışması çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.






#DAEŞ
#Suriye
#Terör operasyonu
8 yıl önce