|

Erdoğan Polonya yolcusu

Erdoğan, Salı günü Cumhurbaşkanı Duda’nın davetlisi olarak Polonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Duda ile ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak olan Erdoğan, Polonya Başbakanı Szydlo’nun yanısıra parlamentonun iki kanadının başkanlarıyla bir araya gelecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 02:22 - 15/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ekim Salı günü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın davetlisi olarak Polonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 17 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Duda’nın davetlisi olarak Polonya’ya gidecek.

ANLAŞMALAR İMZALANACAK

Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek, Polonya Başbakanı Beata Szydlo’nun yanı sıra Polonya parlamentosunun iki kanadını oluşturan Senato ve Sejm başkanlarıyla da bir araya gelecek. Ziyaret vesilesiyle çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması da öngörülüyor.

600 YILI AŞAN TARİHİ DOSTLUK

Açıklamada, Türkiye’nin, 600 yılı aşan tarihi dostluk ilişkilerine sahip olduğu ve 2009 yılında bu ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşıdığı müttefiki Polonya ileiş birliğini her alanda geliştirmeye büyük önem atfettiği ve ziyaretin, ikili ilişkilerin tüm bölgenin yararına olacak şekilde daha da ileriye taşınmasına hizmet edeceği kaydedildi. 

#Erdoğan
#Polonya
7 yıl önce