|

Erdoğan: Zarf tamam mazrufu güçlendirmemiz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birlik Vakfı'nın 30. yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşma yaptı. Eğitim ve kültür alanında hedeflenen başarının sağlanamadığını belirten Cumhurbaşkanı, "Şimdi mesele süratle mazrufu güçlendirmek. Zarf tamam ama mazrufta sıkıntı var. Müfredatı geliştirmemiz lazım" dedi.

Yeni Şafak
14:22 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 14:53 - 27/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın 30. yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşma yaptı.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Biz aynı yoldan geçen, aynı sudan geçen; yazı kışı bir kardeşleriz.



Buradan yürüyen gençlik Necip Fazıl'ın, Asım'ın özlemini çektiği gençliktir.



Eğitimde ve kültürde hayal ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi ifade etmek istiyorum. Yeniden ihya ettiğimiz imam hatip okullarımıza giden öğrenci sayımızın 1 milyon 200 bine çıkmış olması elbette önemlidir. Şimdi mesele süratle mazrufu güçlendirmek. Zarf tamam ama mazrufta sıkıntı var. Müfredatı geliştirmemiz lazım.



Aynı şekilde kültür alanında yapılanlarla, yapılması gerekenler arasında çok ciddi fark var. Milletimizin gırtlağına kadar dayanan sıkıntıları giderme gayretimiz ister istemez önceliğimizi buna yönlendirdi. Artık önümüze bakacağız.



Eğitim ve kültür alanında çok ciddi hazırlıklar ortaya koymalıyız, STK'ların her alanda olması gerekir, aklınıza hangi alan gelirse. Her alanda bu gençlik yerini almalı.



Paralel Devlet Yapılanması STK olarak ortaya çıtı ülke bakın nereye gidiyordu? Paralel Devlet Yapılanması denilen ihanet ve şer şebekesinin açtığı yaraları sarmanın çabası içinde olmalıyız.



Müslümanlar olarak üzerimize düşen bir görev var. DAEŞ, El Kaide gibi örgütlerin zemin buldukları iklimi ortadan kaldırmalıyız.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce