|

Erdoğan’dan Afrika gezisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı ziyaret edecek. Afrika ortaklık politikası kapsamında kıtayla iş birliğini arttıracak ziyaret 22-26 Ocak günlerinde gerçekleşecek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:27 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22-26 Ocak'ta Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.



MADAGASKAR'A İLK ZİYARET


Üç ülkede de mevkidaşlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, heyetler arası görüşmelere de başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Madagaskar'a yapacağı ziyaret de Türkiye'den bu ülkeye cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi bir öneme sahip. Ziyaretler sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin ve iş birliğinin tüm yönleriyle ele alınmasının yanı sıra, başta Afrika kıtası olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Bu kapsamda bu ülkelerle çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalanması planlanıyor. Gezi sırasında her üç ülkede de iş forumları düzenlenecek.



İŞBİRLİĞİNİ PEKİŞTİRECEK


Erdoğan'ın önceki yıllarda Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin devamı niteliğinde olan bu ziyaretler, Afrika ortaklık politikası kapsamında kıtayla iş birliğine derinlik ve boyut kazandırılmasına yönelik iradenin somut göstergesini oluşturuyor.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Tanzanya
#Mozambik
#Madagaskar
7 yıl önce