|

Erdoğan'dan BM'ye Halep çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in yeni Genel Sekreteri Guterre​s'i arayarak BM Genel Kurulu'nun Halep için acil toplanması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
23:20 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 00:14 - 14/12/2016 Çarşamba
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevini yemin ederek üstlenen Antonio Guterres ile telefon görüşmesinde, Halep'te yaşananlar karşısında Birleşmiş Milletler'in harekete geçmesinin önemine değindi, konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını beklediklerini belirtti.



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, telefonla aradığı Guterres'i Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevini yemin ederek, üstlenmesinden dolayı tebrik etti.



Esed ve destekçilerinin vahşeti dünyayı dehşete düşürdü


Başarı dileklerini ilettiği Guterres ile Halep'teki insanlık dramını da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin ve destekçilerinin Halep'te yürüttükleri vahşetin tüm dünyayı dehşete düşürdüğüne dikkati çekti, kentteki ortamın mutlaka rahatlatılması gerektiğini vurguladı.



Türkiye'nin bunu sağlamaya odaklandığını belirten Erdoğan, bu çerçevede kısmi bir ateşkes üzerinde mutabakat sağlandığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivillerin ve muhaliflerin tahliyesine yönelik çabaların yoğunlaştırıldığını, bilahare de bölgeye insani yardımların ulaştırılmasına odaklanılacağını vurguladı.



Uluslararası toplum bu drama seyirci kalmamalı


Halep'te yaşananlar karşısında Birleşmiş Milletler'in harekete geçmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını beklediklerini belirtti.



Guterres'in ise Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler konusunda yaptıklarıyla tüm dünyada takdir toplayan Türkiye'nin Halep meselesindeki duyarlılığına katıldığını ifade ederek, uluslararası toplumun bu drama seyirci kalmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.



Halep'ten tahliyeler başlıyor Türkiye 80 bin kişilik hazırlık yaptı Halep'teki ateşkeste 'Türkiye' detayı Türkiye baskı yaptı Halep'te ateşkes ilan edildi




#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Halep
#BM
#Antonio Guterres
7 yıl önce