|

Erdoğan'dan İsmail Küçükkaya'ya ve Fidel Okan'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkındaki iddialarla ilgili sert çıktı. İsmail Küçükkaya'nın "Bakan Kaya'nın eşinden ByLock çıktı" iddiasıyla ilgili Erdoğan, "Ahlaksızca ve adice yakıştırma, bizzat takip edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:19 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkındaki iddialarla ilgili sert tepki gösterdi. Polonya’ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye dönüşünde beraberindeki basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir kadın bakanın eşiyle ilgili iddialar ortaya atıldı. Bakandan yalanlama geldi. Değerlendirmeniz nedir?

Çok terbiyesizce, ahlaksızca, adice bir iftira. Bayan bakanımız, zaten hukuki hakları saklı kalmak kaydıyla açıklamasını yaptı. Böyle bir şey söz konusu değil. Terbiyeden yoksun olan söyleyeni, yazanı, sufle edeni her kimse, bunun hukuki bedelini ödemek durumundadır. Benim bayan bakanıma ahlaksızca, adice yakıştırma yapamazsınız. Biri TV’den sufle ediyor, diğeri yazılı haber haline getiriyor. Ben bakanımıza söyledim, bizzat takip edeceğim dedim. Kendisine de konunun takipçisi olmasını söyledim.

İsmail Küçükkaya ile Fidel Okan hakkında soruşturma açılmıştı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atan FOX TV muhabiri İsmail Küçükkaya ile Avukat Fidel Okan hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Bakırköy Başsavcılığı "İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında, TCK 301 ve 125. Maddeleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama ve Basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlarından soruşturmaya başlanılmış olup her iki şüpheli ifadeleri için başsavcılığa çağrılmışlardır" açıklamasını yapmıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan Kaya'nın eşiyle ilgili ortaya atılan 'ByLock' iddialarına Bakan Kaya'dan cevap gelmişti. Bakan Kaya, "İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum" ifadelerini kullanmıştı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#İsmail Küçükkaya
7 yıl önce