|

Erdoğan'dan McCain'e 'YPG' yanıtı: Gereği olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD'li Senatör McCain arasında geçtiğimiz gün gerçekleşen görüşmede, terör örgütü YPG'ye ilişkin dikkati çeken bir diyalog yaşandı. McCain'in, "YPG'nin geleceği ne olacak" sorusuna Erdoğan, "Bir terör örgütünün geleceği ne olacaksa onun geleceği de o olacak" yanıtını verdi.

Yeni Şafak
11:06 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:12 - 24/02/2017 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Senatör McCain'i 20 Şubat'ta Külliye'de kabul etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Senatör McCain'i 20 Şubat'ta Külliye'de kabul etmişti.

Almanya'da 18 Şubat'ta düzenlenen Münih Güvenlik Konferensı'na katılan ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, bu temaslar sonrası önceki gün geldiği Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edildi.



Görüşmede Erdoğan YPG gibi terör örgütleriyle değil Suriye'nin yerel güçleriyle hareket etmek gerektiğini söyledi. Erdoğan, bir terör örgütüyle mücadele ederken başka bir terör örgütünün desteklenmesinin doğru olmadığını anlattı.



Sabah gazetesinin haberine göre; Senatör McCain, görüşmede, Erdoğan'a, "YPG'nin geleceği ne olacak?" diye sordu. Erdoğan, bunun üzerine, "Bir terör örgütünün geleceği ne olacaksa onun geleceği de o olacak" karşılığını verdi.



Görüşmede mülteci krizinin çözümü konusunda terörden arındırılmış güvenli ve uçuşa yasak bölge konusu da masaya yatırıldı. Erdoğan, Obama'ya da sunulan planının mülteci sorunu için önemli bir çözüm olacağını vurguladı.



"YPG'ye moral verdi


ABD basını da, McCain'in hafta sonunda "ABD'li subaylar ve YPG'lilerle görüşmek üzere Suriye'ye gizli bir seyahat yaptığını" yazdı. Rus medyasına konuşan Suriye Demokratik Güçleri'nin bir "komutanı" ise Kobani'de görüştükleri John McCain'in, "silah desteği sözü verdiğini" iddia etti. Rus Sputnik ise YPG'lilerin, McCain'in kendilerine moral ziyareti yaptığını aktardığını yazdı.

#John McCain
#Recep Tayyip Erdoğan
#YPG
#Suriye
7 yıl önce
default-profile-img