|

Erdoğan'dan Melih Gökçek açıklaması: Olmayacağı anlamına gelmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve 5 il belediye başkanının istifalarının istendiği iddialarıyla ilgili "Şuan böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez" açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
12:55 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 13:30 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve  Keçiören Metrosunun açılışında. (Ocak 2017)
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Metrosunun açılışında. (Ocak 2017)
AK Parti'de dün Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in istifasını vermesinin ardından başka belediye başkanlarının da istifasının istendiği iddiaları gündeme düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir belediye başkanlarının da istifasını istediği ileri sürüldü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de aralarında bulunduğu isimlerle ilgili AK Parti cephesinden çifte açıklama geldi. Önce AK Parti sözcüsü Mahir Ünal konuştu. Ünal, "Performans kriteri çalışmaları yürütülüyor. Basında yürütülen istifası istenen belediye başkanlarımızla ilgili herhangi bir çalışma olmamıştır" dedi.

"Şu anda yok ama olmayacağı anlamına gelmez"

Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönündeki iddialara ilişkin olarak, "Herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu” dedi.

#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
#Melih Gökçek
6 yıl önce