|

Erdoğan'dan Twitter'dan son dakika IKBY açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum konusunda sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Barzani ve Kuzey Irak'ın referandum girişimine karşı Erdoğan, "Irak ve Suriye konusunda, ülkemiz için tehdit oluşturan konularda, gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyeceğimiz tüm seçenekler önümüzdedir" dedi.

Yeni Şafak
13:46 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:02 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum konusunda sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Referandumun sonuçlarına dikkat çeken
, Kuzey Irak yönetimini uyardı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Bölgemizdeki krizler ve çatışmalar,
ve Suriye’de atılmakta olan yeni adımlarla, daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararı, ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında, fırsatçılık kokan bir girişimdir.





Kimse bizden, sınırlarımızın hemen yanıbaşında yeni bir kriz ve çatışma alanı oluşmasına göz yummamızı beklemesin. Irak’taki cari hukuka da uygun olmayan referandum bizim için yok hükmündedir. Irak’ın toprak bütünlüğü doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz. Irak ve Suriye konusunda, ülkemiz için tehdit oluşturan konularda, gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyeceğimiz tüm seçenekler önümüzdedir. Bölgemiz huzura, barışa, istikrara ve refaha kavuşana kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.


#Recep Tayyip Erdoğan
#IKYB
7 yıl önce