|

Erdoğan locadan izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılacak özel oturumu izlemek üzere TBMM’ye geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 04:41 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan locadan izledi
Erdoğan locadan izledi

Erdoğan, Mecliste, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı’ndan Meclise geçti. Erdoğan’ı burada da Başbakan Yıldırım ve AK Parti milletvekilleri karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra özel oturumu izlemek üzere Genel Kuruldaki locasına geçti. Konuşmaları buradan takip etti.

Vekillere
darbe
çantası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeleri izledikten sonra Meclis Başkanlık Divanı odasına geçti. Burada bir süre kalan Erdoğan, Bahçekapılı tarafından Meclis'ten törenle uğurlandı. 15 Temmuz yıldönümü dolayısıyla Milletvekillerine, üzerinde TBMM amblemi olan siyah çantalar içinde 15 Temmuz’u anlatan fotoğraf albümü, 15 Temmuz amblemi olan beyaz şapka, anahtarlık hediye edildi.

FOTOĞRAF
TARTIŞMASI ÇIKTI

Çanta içinde TBMM Başkanlığı’nca hazırlanan “Fotoğraflarla 15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” isimli kitap yer aldı. CHP’li vekiller, kitapta 15 Temmuz gecesi CHP’li, MHP’li ve HPD’li vekillere yer verilmediğini belirterek protesto etti. CHP’li vekiller sıralarına bırakılan 15 Temmuz paketlerini almadı. 15 Temmuz gecesi Meclis’e ilk olarak CHP’li vekiller gelmiş, Meclis kapılarını açmıştı. Meclis’te darbe gecesi gerçekleşen toplantıda CHP’li vekiller darbeye karşı konuşma yapmıştı.

SIĞINAKLAR
TAMAMLANDI

Bu arada, 15 Temmuz günü TBMM’nin sığınaklarının yetersiz olduğu görülmüştü. 15 Temmuz'un ardından harekete geçen Meclis Başkanlığı sığınaktaki onarım işini tamamladı. TBMM’de birçok yere “Sığınağa gider” tabelaları asıldı.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Meclis
#15 Temmuz
7 yıl önce