|

Erdoğan: Putin bana 'mert ve cesur' derdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'in duygusal davrandığını söyledi. Erdoğan, şimdi kendisine cephe alan Putin için, "Daha önce benimle ilgili beyanları hep mert ve cesurluğum üzerinedir" dedi.

Yeni Şafak
07:01 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:19 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Paris'teki İklim Zirvesi'nin ardından Katar'a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'ın açıklamalarından bazı öne çıkan bölümler şöyle:



Uçağın düşmesinin ardından Rusya'da yetkililerin ve medya organlarının Türkiye aleyhtarı bir üslup kullanmalarını, yaptırımlardan söz etmelerini nasıl karşılıyorsunuz?


Eteklerindeki taşları dökmekle meşguller. Tabii böyle bir konuda, hemen kara propagandaya başvurmaları üzücü. Ciddi bir iftira kampanyası yapıyorlar. Ancak bu iftiralara dünya liderleri tabii ki inanmıyor. Görüştüğüm liderlerden edindiğim izlenim bu. Tam tersine Rusya bu tür iftira kampanyaları ile kendi inandırıcılığını yitiriyor. Mesela Sayın Putin'in, Türkiye'nin DAİŞ'ten petrol aldığından söz etmesinin hiç bir inandırıcılığı yok. Oğlumun da bu işin içinde olduğundan söz etmeleri dahil, bu tür iddiaların tümü iftira. Daha önce benzer iftiralar, İran medyası tarafından da piyasaya sürülmüştü. Oğlum ve kızımla ilgili iftiralar atmışlardı. O dönem Ruhani'yi arayıp bunların iftira olduğunu açık açık kendisine de söylemiştim.



MERT ADAM DERDİ



Dün size mert adam diyen Putin'in bugün size karşı cephe almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Bu soruyu aslında Sayın Putin'e sormanız lazım. Yani 11 ay önce değil, daha öncesinde de benimle ilgili Putin'in beyanları hep mert ve cesurluğum üzerinedir. Dürüst devlet adamlığım üzerine de bir çok sözü vardır. Hele hele bizim Berlusconi, Schroder ve kendisi ile üçlü dörtlü bir araya geldiğimizde benimle ilgili söyledikleri hep bu istikamettedir.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Rusya Devlet Başkanı Putin
8 yıl önce