|

Eren her yerde!

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında şehit edilen Eren Bülbül’ün ailesi evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Şehidin ağabeyi Olcay Bülbül, Eren’i şehit eden teröristlerin bir an önce bulunmasını istiyor. Bülbül, “Tek temennim bunların bulunması. Başka isteğim yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:23 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit Eren Bülbül'ün Eren’in 10 yaşında sırtında odun taşırken çekilen fotoğrafı sosyal medyaya en fazla paylaşılanlar arasına girdi.
Şehit Eren Bülbül'ün Eren’in 10 yaşında sırtında odun taşırken çekilen fotoğrafı sosyal medyaya en fazla paylaşılanlar arasına girdi.

Şehit Eren Bülbül’ün ailesi Sukenarı mahallesindeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Önce Maçka ilçesinden gelen şehit haberi ile ardından da sosyal paylaşım sayfasında şehit olmadan 2 ay önce yaptığı ‘Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ mesajı ile tanınan Eren Bülbül’ün babaevine çok sayıda vatandaş gelerek taziyede bulunurken, Bülbül ailesinin 13 evladından olan Eren’in ağabeylerine Doğu’da askerlik yaparak şehit olmak istediğini söylediği öğrenildi. Eren’in evinde ambulans ve güvenlik güçleri hazır bekletilirken, Eren’in yakınları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, terörün bitirilmesi istedi.

BEN DOĞU’DA ASKERLİK
YAPACAĞIM DERDİ

Ağabeyi Olcay Bülbül, tek temennisinin teröristlerin bulunması olduğunu belirterek, “Acı bir duygu. Hiçbir zaman söylenmez dile gelmez. Bir taraftan da gururluyuz. Şehit ailesi yakını olduğum için. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Tek temennim bunların biran önce bulunması. Başka hiçbir isteğim yok. Eren futbol aşkı olan bir çocuktu. Futbol ile yatıp kalkardı. Diğer ağabeylerine siz İstanbul’da askerlik yaptınız ‘şehitlik herkese nasip olmaz’ ben Doğu’da askerlik yapıp şehit olacağım derdi. Vatan ve Trabzonspor aşkı paylaşımlarıyla yaşayan bir kardeşimdi. Ölmedi kalbimizde yaşıyor” şeklinde konuştu.


TRABZONSPOR SEVDALIYDI

Eren Bülbül’ün eniştesi Ruhşen Fındık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Çok İyi bir çocuktu. Sürekli askere gidip şehit olmak istiyorum derdi. Umduğunu buldu. Ama yaramız çok büyük. Bu şerefsizlerin bulunmasını istiyoruz. Sayın Bakanımıza rica ediyoruz buradaki PKK’yı tüketsin yeter artık 7 tane şehit verdik. Bu çocuk daha 16 yaşında. Bunların bulunmasını istiyoruz. Trabzonspor sevdalıydı bu akşam bütün takımlar sahaya ‘iyi ki varsın Eren’ yazısıyla çıkacaklar hepsinden Allah razı olsun. Buradan Cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum bu şerefsizleri bulmalarını rica ediyorum. Yeter artık sayın Cumhurbaşkanım bu şerefsizleri buradan alın” dedi.


Türkiye’yi ağlatan kare

Maçka’da şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün ailesinin paylaştığı fotoğrafı tüm Türkiye’yi ağlattı. Daha 14 yaşında baba acısını yaşayan Şehit Eren Bülbül, hayatın zorluğunu her şekilde yaşadı. Ailesine katkı olsun diye yaz tatillerinde çalışan Eren’in 10 yaşında sırtında odun taşırken çekilen fotoğrafı sosyal medyaya en fazla paylaşılanlar arasına girdi.


İstiklal’de Eren anısı

Şehit Eren için İstiklal Caddesi’nde grafiti çalışması yapıldı. Galatasaray Meydanı’nda grafiticiler tarafından duvara büyük harflerle “Eren” yazıldı. Grafitide Eren Bülbül’ün sosyal medyadaki paylaşımına atıfta bulunularak “# İyiki varsın Eren” yazısı da yer aldı. İstiklal Caddesi’nden geçen vatandaşlar da Eren Bülbül için çizilen grafitiye yoğun ilgi gösteriyor, çizim önünde fotoğraf çektiriyor.


Vekillerden taziye ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ile AK Parti Trabzon, Mardin ve Gümüşhane milletvekilleri şehit Eren’in annesi Ayşe Bülbül’ü ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ravza Kavakcı Kan, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cep telefonuyla arayarak şehidin annesi Ayşe Bülbül ile görüştürdü.


Jetler böyle havalandı

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, terör örgütüne düzenlenen hava harekatına “İyi ki varsın Eren Bülbül” yazılarıyla havalandı. Terör operasyonunda kullanılan mühimmata ait fotoğraflar, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

#Eren Bülbül
#Trabzon
#Maçka
7 yıl önce