|

Eren’in katilleri kıskaca alındı

Maçka’da Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı teröristleri yakalamak için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Bölgeye bir tabur daha JÖAK ve JOPER timi gönderildi. PKK’lıların telsiz konuşmalarının Gümüşhane sınırındaki Doğankent- Kürtün mevkiinde tespit edilmesi üzerine operasyonlar bu noktaya kaydırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:08 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Eren’in katilleri kıskaca alındı
​Eren’in katilleri kıskaca alındı

Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ün şehit olduğu olay sonrası güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bölgeye sevk edilen polis ve askerler dağlık ve ormanlık araziyi karış karış tarıyor. ‘Eren Bülbül’ adı verilen operasyonda dün öğle saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı.

DOĞANKENT KIRSALINDALAR

Üç kişi oldukları tahmin edilen terörist grubun telsiz konuşmasının ardından, kente 120 kilometre uzaktaki Doğankent-Kürtün mevkii Gümüşhane sınırı kırsalında oldukları belirlendi. Bunun üzerine bölgede bulunan özel ekiplerin helikopterle bahse konu kırsala giderek arama- tarama faaliyetlerini bu noktalarda yoğunlaştırdığı öğrenildi.


JÖAK VE JOPER YOLDA

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JOPER) ekipleri, Trabzon’un Maçka ilçesinde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için iki tabur halinde bölgeye gönderilmişti. Bölgeye geldikleri günden bugüne operasyonlarını aralıksız sürdüren JÖAK ve JOPER’ler ek olarak, hafta içinde bir tabur JÖAK ve JOPER’in daha bölgeye gönderilmesiyle daha geniş bir alanda devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

JANDARMA KOMUTANI MAÇKA’DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’da bayramlaşma merasimine katılan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve beraberindekiler terör hadisesinin yaşandığı Maçka ilçesindeki ilçe jandarma komutanlığını ziyaret etti. Maçka ilçe jandarma komutanlığında bölge hakkında bilgi alan Çetin, operasyondaki özel birliklerle de telsiz bağlantısı kurdu.

#Maçka
#Trabzon
#Süleyman Soylu
7 yıl önce