|

Ergenekon 'Reina'ya göz dikmiş

Ergenekon'un İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'yı ele geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı. İddianamenin eklerinde yeralan Ergenekon tutuklusu Behiç Gürcihan'ın notlarında emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın 'Reina bize ticari olarak değil, mekan olarak lazım' dediği yeraldı.

İstanbul
00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 22/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Ergenekon 'Reina'ya göz dikmiş
Ergenekon 'Reina'ya göz dikmiş

Ergenekon'da tutukalanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın güvenlik müdürlüğünü yaptığı İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Raina'yı ele geçirmeyi planladığı ortaya çıktı. Ergenekon'da tutuklanan 'Açıkistihbarat' sitesinin hasibi Behic Gürcihan'ın ajandasında yeralan notlarda Oktay Yıldırım 'Reina bize ticari olarak değil, mekan olarak lazım' dediği yeraldı.

OKTAY YILDIRIM REİNA'YI GÜRCİHAN'A ANLATMIŞ

İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina ve sahibi Mehmet Koçarslan hakkında bilgilerin yer aldığı Behiç Gürcihan'a ait ajanda Ergenekon iddianamesinin 22. delil klasöründe yer aldı. Ajandada, Gürcihan, Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili tutuklanmadan 2 ay önce Reina'nın güvenlik müdürü olan emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın kendisine yeni görevini anlattığını yazıyor. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan hakkında bilgilerin yeraldığı notlarda Gürcihan, 'Patlıcan Burun' diye kodladığı Oktay Yıldırım'la 'Capitol Tchibo'da buluştuğunu ve kendisine Reina ile ilgili bilgiler verdiğini anlatıyor.

'MEKANI BİZDEN MİT'E GEÇEN FARUK İSTİYOR'

Gürcihan günlükler şeklinde notlar aldığı ajandada Oktay Yıldırım'la yaptığı başka bir görüşmeden de bahsediyor. Yıldırım'ın kendisine Reina'daki bir kurşunlama olayını anlattığını yazan Gürcihan'ın "Geçenlerde Ömer Lütfü Topal'ın yeğeniyim diyen bir tip gelmiş, içeri almamışlar. Sonra 3 araba tetikçiyle gelip gözdağı verip gitmişler. İçerisi tam bir tezgah diyor' şeklindeki not dikkat çekiyor. Behiç Gürcihan günlükler şeklindeki notlarda Oktay Yıldırım'la başka bir görüşmesine de yer veriyor. Notlarda Oktay Yıldırım'ın Reina'nın kendilerine lazım olduğunu söylediği yazıyor. Gürcihan bu konudaki notları ise şöyle:

'İstanbul Güvenlik'te bizden MİT'e geçme Faruk abi diye biri var. O ağzından bir laf kaçırdı. Oktay burası ticari olarak değil, bizim elimizde olması gereken bir yer' demiş.



'Aklansa da geri almam'

Ergenekon'da tutuklanan Oktay Yıldırım, Ümraniye'deki el bombalarının sahibi olduğu gerekçesiyle Ortaköy'deki ünlü eğlence merkezi Reina'da gözaltına alınmıştı. İstanbul Güvenlik şirketinin, Yıldırım'ı ünlü eğlence mekanında görevlendirdiği ortaya çıkmış, İşletmeci Mehmet Koçarslan ise “Ben Oktay Yıldırım'ı tanımam, İstanbul Güvenlik'le muhatabım” demişti. Koçarslan, eski polis Güniz Akkuş'un tehditleri üzerine güvenlik şirketiyle anlaştığını ve Oktay Yıldırım'ın Oktay Yıldırım'ın İstanbul Güvenlik tarafından Reina'da görevlendirilen 15 kişi ile birlikte işe başladığını söylemişti. İstanbul Güvenlik'in yöneticisi Emekli Albay İsmail Oğuz Aydın da Oktay Yıldırım'ın deneme mahiyetinde, danışma kurulu kararıyla işe başlatıldığını açıklamıştı. Reina ve İstanbul güvenlik yetkilileri Yıldırım'ın suçsuz bulunsa dahi işine son verildiğini söylemişlerdi.

16 yıl önce