|

Erzincan merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 4 tutuklama

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
02:55 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:56 - 21/01/2016 Perşembe
AA

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 zanlı, cumhuriyet savcılığında ifade verdi.


Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan Y.Y, S.G, Ö.F.D. ve S.İ tutuklandı, D.B, R.K, İ.T. ve M.V.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


- Olay


Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İliç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Benim de Bir Şansım Olsun Projesi"nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı ve usulsüz harcandığı iddiasıyla yürütülen operasyonda 8 kişiyi önceki gün gözaltına almıştı.

#Erzincan
#Erzincan Merkezli FETÖ/PDY operasyonu
#tutuklama
8 yıl önce