|

Erzincan'da kediye işkence yapan er gözaltına alındı

Sosyal medyada yer alan, Erzincan Orduevi'nde bir askerin kediye işkence yaptığı görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında er olduğu belirtilen T.H., askeri inzibatlarca yakalanarak gözaltına alındı.

Yeni Şafak
23:56 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 4/12/2017 Pazartesi
AA
Erzincan'daki erin kediye yaptığı işkence böyle görüntülendi
Erzincan'daki erin kediye yaptığı işkence böyle görüntülendi

Erzincan kent merkezindeki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediyi yumruk ve tekme atarak işkence yaptığını gören vatandaşlar durumu adli makamlara bildirdi.

İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

Bakan Canikli'den soruşturma talimatı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine açılan soruşturma doğrultusunda Bakanlık müfettişleri olay yerine gidecek.

Bakan Soylu Twitter'dan açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kediye işkence yaptığı iddia edilen askere dair, Twitter üzerinden açıklama yaptı. Soylu adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.



#Kedi
#İşkence
6 yıl önce