|

Esir alamazlar

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerine hak ettikleri cevabı vereceklerini ve hiçbir terör örgütünün Türkiye’yi esir alamayacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde biraraya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Cizre'de polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıyı lanetleyen Yıldırım, terör örgütlerine hak ettikleri cevabı vereceklerini söyledi.


Hiçbir terör örgütünün, Türkiye Cumhuriyetini esir alamayacağını vurgulayan Yıldırım, “Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekun savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi, 'ya istiklal ya ölüm.' 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kasteden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz” diye konuştu.



KARDEŞLİĞİMİZ BOZULMAZ


Yıldırım, “Milletimizin geleceği, ülkemizin refahı, 2023 hedeflerimiz için yılmadan bir yandan çalışacağız, bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi, birliğimizi bozamayacaktır ve bu mücadelede asla bizi yıldırmayacaktır” dedi.



HERHALDE BAŞKA GEZEGENDELER


Cerablus operasyonuyla ilgili Alman Der Spiegel dergisinde çıkan analize sert tepki gösteren Yıldırım, şunları söyledi:


“Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor, dünyadan haberi yok veya yalan hem de kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Türkiye bir yandan 'IŞİD ile mücadele etmekte zayıf kalıyor' diye yalan iddialarda bir yandan da DAEŞ'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz. Yemezler.”



#Binali Yıldırım
#Boyko Borisov
8 yıl önce