|

Eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı tutuklandı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki terör operasyonunda gözaltına alınan, aralarında eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da bulunduğu 7 kişiden 5'i tutuklandı.

Yeni Şafak
18:45 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 18:56 - 13/12/2016 Salı
AA

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürüttüğü belirtildi.



Açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucunda, 30 Kasım'da Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla Tatvan ilçemizde 7 şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 7-8 Aralık tarihlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da aralarında bulunduğu L.B, H.Ç, E.A ve R.Ç tutuklanmış, F.T ve K.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."



Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam edeceği vurgulandı.










#Bitlis
#Tatvan
#Terör operasyonu
#Abdullah Ok
7 yıl önce