|

Eski elçiye 15 yıl hapis

FETÖ soruşturmasında tutuklanan Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:26 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Şentürk Uzun
Şentürk Uzun

Türkiye’nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında, FETÖ soruşturması kapsamında, ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 1 yıldır aranırken 31 Temmuz’da tutuklanan Türkiye’nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında iddianame hazırlandı.

BİLGİSAYARINDAN TALİMAT ÇIKTI

Sanığın yakalandığı adreste yapılan aramada, bilgisayarda yazılan arama esnasında yapılabilecekler başlıklı arkalı önlü talimatların yer aldığı bir kağıt ile Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben aramaya katılan kolluk görevlilerinin şikayet edilerek “görevi kötüye kullanmak, tehdit ve hakaret” suçunu işlediklerine dair 3 sayfalık bilgisayar çıktısı ele geçirildiği belirtildi.

BYLOCK KULLANIYORDU

İddianamede, sanığın cep telefonunda 9 Kasım 2014’ten itibaren örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı, Ankara Başsavcılığının FETÖ ana çatı soruşturması kapsamında örgütün üst düzey yetkililerinden Osman Karakuş, Sait Aksoy, Mustafa Muhammed Güner, Ahmet Can ve Abdullatif Kaplan ile irtibatlı olduğu belirtildi.

#​FETÖ
#Şentürk Uzun
#Gana
#Türkiye
7 yıl önce