|

Eski rektör gözaltında

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonunda eski KSÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Karaaslan'la Lale Eğitim ve Kültür Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 23 kişi sorguda

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:42 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri ile KSÜ'de görevli bazı akademisyenlerin bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.



EŞ ZAMANLI OPERASYON


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında; Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'te önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.



SUÇLAMA TERÖRE DESTEK


Operasyonda; aralarında eski KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Ö. ve dernek yöneticileri ile KSÜ'de görevli bazı akademisyenlerin bulunduğu 23 kişi, “FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik” suçundan gözaltına alındı. Şanlıurfa ve Gaziantep'te gözaltına alınan 2 kişinin, Kahramanmaraş'a getirileceği öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


#Kahramanmaraş
#Mehmet Fatih Karaaslan
8 yıl önce