|

Esnaf abilerle 'Kültüral' açılım

Sanayinin ortasındaki metal kesim atölyesi "bir sanat mekanına" dönüştü ve Kültüral Performing Arts adını aldı. Mekanın kurucusu ve genel sanat yönetmeni Yağmur Yağmur, umudun olduğu her yerin bir sahne olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 07:54 - 16/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Esnaf abilerle 'Kültüral' açılım
​
Esnaf abilerle 'Kültüral' açılım ​

Levent Sanayi Mahallesi'nin ilk kültür sanat alanı Kültüral Performing Arts geçtiğimiz günlerde açıldı. Genellikle oto tamircilerinin bulunduğu bir mahallede açılan Kültüral'ın kurucu genel sanat yönetmeni Yağmur Yağmur ile konuştuk. Yağmur, “Kültüral, Sanayi Mahallesi'ndeki bir metal kesim atölyesinin "bir sanat mekanına" dönüştürülme serüveni. Peter Brook'un 'Herhangi boş bir mekanı alır, işte burası sahnedir diyebilirim' sözünden esinle hayat buldu. İnsandan ve hayattan yana umudu diri tuttuğunuz her alan bir sahne. Kültür ve sanat bulunduğu her bölgeye zarafet, umut ve direnme gücü katar” diyor.

ÖZGÜN OLANIN PEŞİNDEYİM

Sanayi Mahallesi, tüm ana yollara ve toplu ulaşım araçlarına çok az yürüme mesafesinde, insanların tek bir metro ya da vasıtayla ulaşabilecekleri bir lokasyon. Çevrede bir sürü iş merkezi, plaza, üniversite ve konut var. Kültüral'ı 'insanların iş çıkışı akşam trafiğini göze almak zorunda kalmadan soluklanıp sanat etkinliklerine katılacakları, hayatlarına kültür, estetik ve keyif katacakları bir sosyal alan' olarak tanımlayabiliriz.


SANAYİYİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

Esnafla diyaloğunun tek kelimeyle muhteşem olduğunu dile getiren Yağmur ilişkisini şöyle anlatıyor: "Sokağımızdaki kahveden karşımızdaki oto tamircisine, köşedeki bakkaldan esnaf lokantasına kadar mekanın inşaatının başlangıcından itibaren gördüğümüz desteğin haddi hesabı yok. Anahtarımız köşedeki kahvedeydi hep. Kahveci Sabahattin Abi'ye, demirci Yaşar Usta'ya, tabelacı Kabil Usta'ya ve tüm sanayi esnafına buradan da her şey için teşekkür ediyorum. Lansman gecesi takım elbiselerini çekip gecemizi şereflendiren tüm güzel abilerimize selam olsun. Onlar da eminim ki bizde konserler, oyunlar ve bir dizi sanat etkinliklerini deneyimlemekten keyif alacaklar. Sanayi'yi hep birlikte daha da güzelleştirip dönüştüeceğiz."

Zengin bir tiyatro içeriği hazırlıyoruz

Kültüral'da tiyatro oyunları, konserler, interaktif gösteriler, performanslar, workshoplar, edebiyat buluşmaları ve sahne sanatlarına dair bir dizi etkinlik olacağını söyleyen Yağmur, "Kültüral, Ekim ayından itibaren zengin bir tiyatro repertuarıyla seyircisini kucaklıyor olacak. Jean Genet'ten Bertolt Brecht'e, Yakup Almelek'ten yeni ve yerli yazarlara uzanan keyifli bir tiyatro repertuarı hazırlıyoruz" diyor.

#Sanayi
#Tiyatro
#Oyun
7 yıl önce