|

Evangelistler Batı'nın DEAŞ’ıdır

Araştırmacı Özcan, Kudüs kararının ardındaki evangelistlerin 'Kıyamet Savaşı' senaryosu ile DEAŞ'ın 'Dabık' inancının aynı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:48 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Araştırmacı-yazar Mustafa Özcan
Araştırmacı-yazar Mustafa Özcan

Washington ve Tel Aviv yönetimlerinin Kudüs üzerinde oynadığı kirli oyunu Türkiye’nin 2009-2010 yılları arasında Tel Aviv Büyükelçiliği görevinde bulunan Oğuz Çelikkol’a ve araştırmacı-yazar Mustafa Özcan’a sorduk.

350 MİLYONU
İLGİLENDİRİYOR

Eski büyükelçi Çelikkol, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin yalnızca Kudüs’ten ibaret kalmayacağını söyledi. Başta Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Yemen, Bahreyn, Ürdün, Suriye ve Irak olmak üzere 350 milyonluk İslam coğrafyasının bu karar sebebi ile yeni bir saldırı, kaos ve istikrarsızlaştırma dalgası ile karşı karşıya geleceğini belirten Çelikkol, "Bu karar tatbik aşamasına geçmeden başarısızlığa mahkum edilmelidir" dedi.

AMAÇLARI BENZER

Araştırmacı-yazar Mustafa Özcan ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararında büyük etkisi oldu" dediği Evangelist akımı "Batı’nın DEAŞ’ı" olarak nitelendirdi. Bu tarikatın bir an önce kıyamet savaşı çıkmasını istediklerini ve inançlarına göre bu savaş sonrasında İsa Mesih’in Kudüs merkezli savaşta yeniden dünyaya döneceğine inandıklarını hatırlatan Özcan, DEAŞ’ın da benzer düşünceyi ‘Dabık’ merkezli savunduğunu söyledi. Özcan her iki düşüncenin fikri arka planında bir çok ortak nokta bulunduğunu söyledi.


#Mustafa Özcan
#Oğuz Çelikkol
#Lübnan
#Mısır
#Suudi Arabistan
#Yemen
#Bahreyn
#Ürdün
#Suriye
#DEAŞ
6 yıl önce