|

Evin direği sensin

Diyarbakır’da PKK'nın yola yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz Adana’da son yolculuklarına uğurlandı. Yürek yakan törende şehidin eşi Hicran Gürses, oğlu Görkem’e “Artık, evimizin direği sensin” diye haykırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:59 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Diyarbakır-Bismil karayolunda askeri araçların geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan siviller Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz Adana’da toprağa verildi. Gürses’in (56) cenazesi, Adana Asri Mezarlık morgundan alınarak, önce evinin bulunduğu merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki evine götürülerek helallik alındı. Ardından Gürses’in cenazesi törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camii’ne getirildi. Tören sırasında Gürses’in eşi Hicran Gürses, tabutuna sarılarak, “Aslanım, paşam, babanız gitti. Babanız şehit oldu” diyerek ağladı.

KARDEŞLERİNE BAKACAKSIN

Gürses’in kızları Gamze, Gizem ve Gözde ise “Paşamız gitti” diyerek annelerine sarıldı. Bu arada Hicran Gürses oğlu Görkem’e “Artık, evimizin direği sensin. Baban şehit oldu. Ben dik duruyorum. Baban sana ‘Bana bir şey olursa kardeşlerine sen bakacaksın, ablalarını koru, anneni hiç üzme’ derdi” diye haykırdı. AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da Gürses’in eşine sarılarak başsağlığı diledi. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Hamdi Yazar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Gürses’in cenazesi Adana Asri Mezarlığında toprağa verildi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bazı milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Aynı hain saldırıda şehit olan Mustafa Yılmaz’ın (56) cenazesi ise Adana’nın Pozantı ilçesinde defnedildi. Yılmaz’ın Pozantı Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, ilçeye bağlı Alpu Mahallesi’ne getirildi. Evinde helallik alınmasının ardından cenaze törenin düzenleneceği Alpu Merkez Camisi’ne götürüldü. Tören sırasında Yılmaz’ın eşi Nurgül ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kızı Yaren ise “baba” diyerek ağladı. Bu sırada fenalaşan Nurgül Yılmaz’a sağlık ekipleri müdahale etti. Kılınan namazın ardından Yılmaz’ın naaşı Alpu Mahallesi mezarlığında defnedildi.


Baba bırakma beni

3 yıldır lojistik şirkette çalıştığı öğrenilen sivil şoför Mustafa Yılmaz, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 18 yaşındaki kızı Yaren Yılmaz, törende “Baba bırakma beni” diye feryat etti.


#Şehit
#Mehmet Gürses
#Mustafa Yılmaz
7 yıl önce