|

'Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil'

Başbakan Binali Yıldırım, Siirt'te halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, 'Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak. 7 seçim kaybetmişsin hala koltuğa yapışmış duruyorsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanı'na 'tek adam' diyorsun. Milletin seçtiği, tek adam olmaz" dedi.

Yeni Şafak
16:33 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:18 - 25/03/2017 Cumartesi
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:



Biz beraberce tarihe beraberce yön vermiş bir milletiz. Selçuklu'da, Osmanlı'da, Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de beraberdik, omuz omuzaydık. İster Kürt olalım, ister Arap olalım, kimliğimizle iftihar edilim. Ama Siirtli kardeşlerim bir de ayyıldızlı bayrağımızla şeref duyalım.



Siirt'in bizim için ayrı bir önemi var. Cumhurbaşkanımız için ayrı bir önemi var. Sene 1997 Cumhurbaşkanımızı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken burada, Siirt'te ders kitaplarında olan bir şiiri okudu diye siyasi yasaklı hale geldi. Hapse koydular. 'Muhtar bile olamaz' dediler. Ancak Siirt evladına sahip çıktı, damadına sahip çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptınız, Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanımız ilk Cumhurbaşkanlığına ilk burada başladı.




AK Parti ile birlikte millet devletiyle buluştu, bir oldu beraber oldu. Bu birliktelik büyü atılımların yapılmasını sağladı. Gelecek nesillere kalacak olan getireceğimiz sistemdir. Bu anayasayı yapanlar yok oldu gitti ama Türkiye onların bu köhne anayasasıyla devam etmek zorunda mı?



16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyoruz. 15 yıllık bu kalkınmayı sürekli hale getirmek için evet diyeceğiz.



Getirilen bu sistemle iki seçimi bir günde yapacağız. Birinci seçim cumhurbaşkanı için. İkici seçim milletvekilleri için. Artık Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın arası bozuldu diye ekonomi çökmeyecek.



Kılıçdaroğlu, 'Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak. 7 seçim kaybetmişsin hala koltuğa yapışmış duruyorsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanı'na 'tek adam' diyorsun. Milletin seçtiği, tek adam olmaz."



Okuması yazması var ama okumuyor. Kalkmış bu değişiklik olursa Başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak diyor. Allah akıl fikir versin.



Milletvekili olsanız da sonunda yine askerliğinizi yapıyorsunuz. İki yıl milletvekilliğinden sonra emekli olunacağı da yalan, Hem de kuyruklu yalan. İki sen sonra emeklilik yok. Neden millete doğruları söylemiyorsun. Çünkü bunların hayat tarzları haline gelmiş. Hem yetersiz, hem vizyonsuz, hem tutarsız. Gaf üstüne gaf.



Ey Kılıçdaroğlu sen bırak salon salon gezmeyi de, Siirt'e gel, Pervari'ye gel, Hakkari'ye gel. Buralarda konuş.


#Binali Yıldırım
#Siirt
7 yıl önce