|

Eylem zamanı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, insanlığın temel değerlerini tehdit eden teröre karşı ortak eylem planı çağrısında bulundu. Çelik, “Sadece dayanışma, ortak söylemler kullanmak yetmez. Avrupa’nın tüm kurumlarını yanımızda görmek isteriz. Dayanışma beyanları somut eylemlere dönüşmeli” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:39 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini, bu konuda AB'nin tüm kurumlarını somut eylemlerle yanlarında görmek istediklerini bildirdi. Brüksel'de temaslarda bulunan Çelik, temaslarının ardından açıklamalarda bulundu.



GÜÇLÜ MESAJ VERMELİYİZ


Çelik, “Özellikle Avrupa barışının, Avrupa değerlerinin temsil edildiği kurumların bulunduğu Brüksel'den bu mesajın kuvvetli bir şekilde verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bütün AB kurumlarının başkanları çok güçlü bir şekilde bu terör eylemlerini kınadıklarını ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti. Artık dayanışmanın ötesine geçmemiz, somut olarak neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım” diye konuştu.



DAYANIŞMA YETMEZ


Göç krizinde olduğu AB ve Türkiye'nin işbirliğinin, tek bir ortak akıl ve ortak eylem planı ile hareket etmesinin küresel bir sorunu nasıl çözebileceğini gösterdiğini dile getiren Çelik, “Dolayısıyla daha büyük bir mesele haline gelen, Avrupa değerleri ve insanlığın temel değerlerini tehdit eden bu terör olgusuna karşı da ortak eylem planı gerçekleştirmeliyiz. Sadece dayanışma, ortak söylemler kullanmak yetmez. Ortak bir eylem planı gerçekleştirmeliyiz” dedi.



ORTAK DURUŞ GEREKLİ


Görüştüğü yetkililerin Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiklerini ancak terörle mücadelede çifte standart olmaksızın ortak duruş gerektiğini kaydeden Çelik, “Türkiye olarak terör mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bu noktada da Avrupa'nın tüm kurumlarını yanımızda görmek istediğimizi, onların bu dayanışma beyanlarının aynı zamanda somut eylemlere dönüşmesi gerektiğini de ifade ediyoruz” dedi.



#Avrupa Birliği
#Ömer Çelik
8 yıl önce