|

EYP tuzağı

Şırnak’ta PKK’lı teröristler yine askerleri hedef aldı. Uludere’de Andaç Köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı imha etmeye giden time uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyünde PKK'lı teröristlerin, yola döşedikleri patlayıcıyı infilak etmeye giden time, uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal ile Er Hüseyin Kavalbacakşehit oldu. Alınan bilgiye göre, Uludere ilçesinin Andaç köyü kırsalında arama tarama yapan Andaç Taburuna bağlı askeri tim, PKK'lı teröristlerce daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcıyı tespit etti.



BOMBA İMHA TİMİNE ATEŞ AÇILDI


Bomba imha uzmanlarının el yapımı patlayıcıyı inceledikleri sırada PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada, 1 üsteğmen ve bir asker ağır yaralandı. Ağır yaralanan üsteğmen ve asker kaldırıldığı Uludere Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.



MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ


PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı imha etmeye giden time uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Orhan Ünsal'ın Malatya'daki baba evinde hüzün hakim. Şehit Ünsal'ın Battalgazi ilçesi Fatih Mahallesi Barış Sokak'ta bulunan baba evine gelen askeri yetkililer, acı haberi şehidin babası Hüseyin ile annesi Adile Ünsal'a verdi. Ailenin 4 çocuğundan biri olan Ünsal'ın şehit haberini alan anne Adile ve baba Hüseyin ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Ünsal'ın şehit olduğu haberini duyan yakınları da baba evine akın etti. 112 Acil Servis ekiplerinin hazır bekletildiği şehit Ünsal'ın baba evine Türk bayrağı asıldı.





3 ayı kalmıştı


Saldırıda şehit olan jandarma er 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak'ın memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesindeki baba evine de ateş düştü. Şehit Kavalbacak'ın mahalledeki baba evine Türk bayrakları asıldı. Kavalbacak'ın şehit lduğu haberini alan yakınları ve komşuları eve akın etti. Bekar olduğu öğrenilen şehit Kavalbacak'ın terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi.


#Andaç Köyü
#EYP
#PKK
8 yıl önce