|

Ezana hasret kaldık

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırıları, yaşamı çekilmez hale getirdi. Cami ve kiliselerin çevresine tuzaklanmış patlayıcılar konulması nedeniyle ilçe sakinleri, ibadetlerini yerine getiremiyor. Kapatılan camilerde ise ezan sesi yükselmiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

PKK'nın talimatı sonrası HDP'li belediyelerin uygulanmak istenen sözde “öz yönetim” oyununun ardından Sur ilçesinde başlayan gerginlik devam ediyor. PKK'lı teröristlerin sokaklara barikat kurup, hayatı adeta felce uğratmasıyla büyük sıkıntıya düşen ilçe halkı, korku ve endişe yaşıyor.



VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ


Hendekler ve barikatlarla çevrili bazı mahallelerdeki camileri barınak olarak kullanan teröristler, vatandaşların ibadet özgürlüğünü de kısıtlıyor. Örgüt mensuplarının barındıkları camilere ayakkabıyla girdiği ve buradaki eşyaları uygunsuz şekilde kullandığı görülürken, olaylar nedeniyle ezan sesi yükselmeyen bazı camiler tedbir amaçlı ibadete kapatıldı. Mahalle sakinlerinin güvenlik sebebiyle göç etmesi ve nüfusun azalmasını fırsat bilen teröristlere en büyük tepki ise mahalle sakinleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden geldi.



HALKA BÜYÜK EZİYET EDİYORLAR


Tarihi ilçede 600 yıl aradan sonra ibadete açılan Surp Giragos Kilisesi de terör olayları yüzünden kapanma aşamasına geldi. Günlük yaklaşık 500 ziyaretçi ağırlayan kilise saldırılardan olumsuz etkilendi. Rusya'da özel yaptırılan soğan başlıklı çanın çalmadığı kilisede, son 3 aydır terör olayları sonucu ayin, sanatsal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilemiyor. Öte yandan, Avrupa'dan kiliselere ziyarete gelecekler için daha önce yapılması planlanan organizasyonlar iptal edildi. Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, teröristlerin camileri tahrip ettiğini söyledi. İdikut, "Sahabeler ve nebiler kentinde camilerin bu hale düşürülmesi halkı derinden üzüyor" dedi.


#Sur
#ezan sesi
#diyarbakı
#pkk
8 yıl önce