|

Ezanla geldik selayla gideriz

Şemdinli'de PKK saldırısında şehit olan askerler Ayhan Erdoğan ile Muttalip Soylu memleketlerinde toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Şehitler Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ile Piyade Er Ayhan Erdoğan için Van'da cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Şehit Piyade Onbaşı Muttalip Soylu Niğde'ye Piyade Er Ayhan Erdoğan ise Bartın'a uğurlandu.



OĞLUN ASKER OLDU ANNE


Piyade er Ayhan Erdoğan (25), memleketi Bartın'ın Kozcağız beldesinde toprağa verildi. Ayhan Erdoğan'ın şehit olmadan önce, “Ezanla geldik, selayla gideriz” mesajını paylaştığı ortaya çıktı. Ayhan sosyal medya hesabından annesine ise şu sözlerle hitap etmiş; “Sabah yatağında 'haydi oğlum kalk öğlen oldu' dediğin oğlun, bugün güneş daha doğmadan kalkar oldu. Dedim ya anne bak ben asker oldum.”







3 HAZİRAN'A BİLET ALMIŞ


Şehit Muttalip Soylu (21) ise Niğde'de toprağa verildi. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Çamardı Karapınar Mezarlığı'nda defnedildi. Şehidin tezkeresine 28 gün kaldığı ve memleketine dönmek için 3 Haziran'a uçak bileti aldığı öğrenildi.



Çukurca'da 1 asker şehit


Hakkari Çukurca'da Irak sınırında teröristlerin ateş açmasıyla çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle hastaneye kaldırıldı. Bölgede terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.



#Ayhan Erdoğan
#Muttalip Soylu
#Şemdinli
8 yıl önce