|

Fabrika gibi okul

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, son 4 yılda öğrencilerin atölyelerde ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirden, 1 milyon lira vergi ödedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 22:45 - 25/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yetiştirdiği öğrencilerle özel sektörün kalifiye eleman ihtiyacını gideren Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirden son 4 yılda devlete 1 milyon lira vergi ödedi. Lisede, ilk iki yıl teorik bilgiler alan öğrencilere daha sonra okulun atölyelerinde usta-çırak ilişkisiyle pratik eğitim veriliyor. Sahip olduğu teknolojik cihazlar sayesinde Bingöl ve çevre il ve ilçelerindeki firma ve esnafın ihtiyacı olan ürünleri üreten lise, bu ürünlerin satışından gelir elde ediyor. Eğitim sayesinde kalifiye personel olarak yetişen öğrenciler, döner sermayeden kendilerine yapılan ödeme ile okul harçlığını çıkarıyor.



Okul müdürü Abdulselam Begiç, yaptığı açıklamada, bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulun metal teknolojileri ile mobilya iç mekan bölümünde 360 öğrencinin bulunduğunu ve geçen yıl 2 milyon lira ciro yaptıklarını, son 4 yılda 1 milyon lira vergi ödediklerini kaydetti. Begiç, “Okulumuz adeta bacasız bir fabrika gibi" dedi.


#Özel sektör
#Anadolu Lisesi
8 yıl önce