|

Faili meçhullere beraat istendi

Cizre’deki faili meçhul cinayetlerle ilgili davada savcı, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz’ün de bulunduğu 8 sanığın beraatini talep etti. Sanıklar 1993-1995 yıllarında 20 faili meçhul cinayetle suçlanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 23:41 - 18/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetle ilgili davada mütalaasını veren savcı, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 8 sanığın beraatini talep etti. Sanık avukatlarının talebi üzerine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından Eskişehir'e alınan davanın bu kentteki ikinci duruşması, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.



BARODAN TALEBE TEPKİ


Duruşmada tutuksuz sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakın, Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ, Kamil, Temel ve Kukel Atağ ile avukatlar hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Hasan Ali Erkan, mütalaasında, sanıkların beraatini istedi. Mahkeme heyeti ise tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, sanıklar hakkında beraat istenmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.



YARGISIZ İNFAZLA SUÇLANIYOR


İddianamede, sanıkların TCK'nın “adam öldürmek”, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” ve “adam öldürmeye azmettirmek” suçlarından cezalandırılması isteniyor. Cemal Temizöz'ün 1993'te Cizre'de “terörle mücadele görünümü altında korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan grup oluşturduğu, grubun süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı” ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü iddia ediliyor.


#Cemal Temizöz
#Adem Yakın
#Burhanettin Kıyak
#Fırat Altın
#Hıdır Altuğ
#Kamil
#Temel
9 yıl önce