|

Fatih mi Ferhat mı?

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ’ın bombalı araçla yaptığı saldırıda şehit olan uzman çavuş Fatih Olcay’ın, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı. İki oğlu da asker olan baba kapıda yetkilileri görünce, “Fatih mi Ferhat mı şehit oldu” diye sordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 04:29 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan uzman onbaşı Fatih Olcay'ın, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki babevinde yas var. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile askeri yetkililer, şehadet haberini vermek için şehit Olcay'ın (23) Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesindeki evine geldi.



KAPIYI AÇTI, AĞLAMAYA BAŞLADI


Kapıyı açtığında yetkilileri karşında gören şehidin babası Ramazan Olcay, içeri girerek ağlamaya başladı. Anne Emine Olcay da “Guzum, guzum benim” diye balkonda ağladı. Diğer oğlu da Silopi'de askerlik yapan babanın, şehadet haberini vermeye gelen yetkililere, “Fatih mi Ferhat mı şehit oldu?” diye sorduğu, aldığı cevabın ardından gözyaşlarına boğulduğu öğrenildi.



TELEFONDA HELALLİK İSTEMİŞ


Şehit Olcay'ın önceki gece 02.00'de baba Ramazan Olcay'ı telefonla aradığı, “Baba, El-Bab'a gidiyoruz, bilmediğimiz bir yer, hakkını helal et.” dediği belirtildi. Haberin duyulması üzerine şehidin yakınları ve komşuları baba evine geldi, eve dev Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Fatih Olcay'ın 4 kardeşi bulunduğu ifade edildi.





İKİ GÜN ARAYLA ŞEHİT ATEŞİ


Geçen cumartesi günü Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan Hocalar İlçesi nüfusuna kayıtlı komando er Kamil Tunç'un ardından El Bab'da şehit olan Fatih Olcay, 2 gün arayla kente gelen ikinci şehit haberi oldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 6 Aralık'ta bombalı saldırıda da Çay İlçesi'nden Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin şehit olmuştu.



TSK: BOMBALI saldırı


Genelkurmay Başkanlığı uzman onbaşı Fatih Olcay'ın şehit düştüğü olayın detaylarını açıkladı. . Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: “Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 muhalif yaralanmıştır. DEAŞ terör örgütünün El Bab meskun mahallinde gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısı sonucu ÖSO unsurlarına destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu kahraman 1 personelimiz maalesef şehit olmuştur.



UÇAKLAR BOMBALADI


Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, TSK personelimize ve yüce milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 156 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınarak baskı altında tutulmuş/ imha edilmiş/ etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ


terör örgütüne ait toplam 52 hedef imha edilmiştir.”



Memleketine uğurlandı


Piyade uzman onbaşı Fatih Olcay için Gaziantep'te tören düzenlendi. Şehit Olcay'ın naaşı, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından askeri araçla Gaziantep Havaalanı'na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı, Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehidin naaşını babası karşıladı.



Abim şehit mi oldu




Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın Şırnak Silopi'de asker olan kardeşi Ferhat Olcay'ın dün sabah ağabeyini arayıp ulaşamadığı ortaya çıktı. Ferhat Olcay'ın ağabeyinin şehit haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yürek burktu.



İÇİMDE BİR ATEŞ VAR


Ferhat Olcay, ağabeyi Fatih'in fotoğrafını paylaşarak, 'Sabah aradım cevap vermedin abi. Niye bir şey mi oldu sana? İçimde bir ateş var abim. Niye telefonumu açmadım. İçim yanıyor abim. Şehit mi oldun?' diye yazdı. Şehidin kardeşi Ferhat Olcay, bundan bir süre sonra yaptığı başka bir paylaşımında ise asker üniformalı ağabeyi ile baba evinin yer aldığı fotoğraflı bir haberi paylaşarak, 'Vatan sağ olsun babam' notunu ekledi. Şehidin kardeşinin yaptığı paylaşımlara kısa sürede çok sayıda kişi taziye mesajı yazdı.





#Fırat Kalkanı Harekatı
#Fatih Olcay
#Şehit
7 yıl önce