|

Fatih’i yad ettik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki gece İstanbul’un Fethi’nin 564. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Haliç üzerinde mehter konseriyle, ışık, lazer ve havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 23:31 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fatih’i yad ettik
​Fatih’i yad ettik

Fatih Sultan Mehmet’in 21 yaşındayken büyük zafer sonucu Türk medeniyetine kazandırdığı dünyanın en değerli hazinelerinden İstanbul, 564 yıldır medeniyetin öncü ve eşsiz şehri olmayı sürdürüyor. Tarihe, “bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açan” fetih olarak geçen İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından en önemli olayların başında geliyor.


Fatih'in kenti fethetmesiyle Doğu Roma İmparatorluğu tarihe karışırken, Osmanlı Devleti “süper güç” olarak yaklaşık 6 asır dünyaya hükmetti. Fatih, genç bir sultan olarak tahta çıktıktan sonra, “Peygamber öğüdüne nail olmak” umuduyla İstanbul’u fethetti. 21-22 Nisan gecesi 67 ile 72 arasında gemi karadan yürütülerek, Haliç’e indirildi. Bu gemilerin büyük katkısıyla 29 Mayıs’ta büyük bir saldırı başlatıldı. “Kostantinopolis”, 53 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek, “İstanbul” oldu.

#Kostantinopolis
#Fatih Sultan Mehmet
#İstanbul
7 yıl önce