|

Fatma Şahin, UCLG-MEWA başkanlığına seçildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) başkanlığına seçildi.

Yeni Şafak
18:49 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 15:50 - 19/04/2016 Salı
AA

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "UCLG-MEWA Kongresi" kapsamında teşkilatın genel kurulu yapıldı. 15 ülkeden 50 belediye başkanı ile 160 UCLG-MEWA üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda UCLG-MEWA başkanı, yönetim kurulu ve konsey üyeleri seçimi yapıldı.



Yapılan oylama soncunda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oybirliğiyle UCLG-MEWA başkanlığına seçildi.



Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, toplantının ardından Fatma Şahin adına UCLG-MEWA'nın eski başkanı Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'a plaket takdim etti.



Toprak, yerel yönetimlerin iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayarak UCLG-MEWA'nın bu noktada önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.



UCLG-MEWA başkanlığına seçilen Fatma Şahin ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevinde başarılar dileyen Toprak, yeni yönetimin aldığı görevi daha ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.




#Fatma Şahin
#UCLG-MEWA
#Gaziantep
8 yıl önce