|

Faturayı sahibine keseriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PYD/PKK’yı silaha boğan ABD’yi bir kez daha uyardı. Erdoğan, “Silahları geri alacaklarını söyleyerek Türkiye’yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Silahlarla ülkemize atılan her kurşunun, dökülen her damla kanın faturasını, o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’ndeki bayramlaşma törenindeki konuşmasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

Türkiye, bir yandan terör örgütlerinin hain saldırılarıyla, diğer yandan diplomatik ayak oyunlarıyla, öte yandan ekonomik suikastlerle aynı anda mücadele ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma girişimini Fırat Kalkanı Harekatı’yla sekteye uğratmıştık. Maalesef müttefik dediğimiz, dost bildiğimiz ülkeler, Türkiye’nin bütünlüğüne göz dikmiş terör örgütleriyle işbirliğinde sakınca görmüyor.

İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK

Bu terör örgütüne verilen silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye’yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış işlediklerini eninde sonunda anlayacak, ama onlar için iş işten geçmiş olacak.

(Avrupa ülkeleri) Terör örgütlerinin mensuplarına gösterilen bu derin muhabbetin, aşırı korumacılığın yol açacağı felaketleri görmezden gelenleri bir an önce akıllarını başlarına almaya çağırıyoruz.

ASLA TAVİZ YOK

Türkiye, bu musibetlerin hepsinin bir şekilde üstesinden gelir. Buna karşılık sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları koynunda besleyenlerin damarlarında o yılanların zehriyle uyanacakları günler çok yakındır. Şunu tüm dünya bilmeli: Suriye’nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecek. Fırat Kalkanı’nda nasıl yaptıysak, bundan sonraki süreçte de aynı şeyi yapacağız. Asla taviz yok. Türkiye bir çadır devleti değildir, bunu herkes bilmeli.

NATO GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Bir taraftan NATO’da beraber olacağız, öbür tarafta terör örgütleriyle beraber hareket edeceğiz! Bu nasıl iştir? O zaman bu NATO’nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. NATO’daki iş birliğine, NATO’daki kurallara, atılan bu adımların hepsi aykırıdır.

Hesaplarının
görüleceği
günler yakın

Siyaseti şahsi ikbal kaygısıyla değil ülkeye hizmet için yaptıklarını belirten Erdoğan, “Bu süreçte elbette nefesi kesilenler, soluğu yetmeyenler, niçin siyaset yaptıklarını unutanlar oldu. Bu dönemde makam, mevki sarhoşluğuna kendini kaptıranlar, dünyevi ihtiraslarının peşine düşenler oldu. Her adımı meşakkatlerle dolu bu imtihanı hakkıyla veremeyenler elbette çıktı.

BİZE BİLDİRİN

Bugün onların hiçbiri aramızda yok. Şayet bir şekilde kendilerini gizleyerek hala etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği günler yakındır. Ama unutmayın, AK Parti’nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır” dedi. Erdoğan, “Hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlara bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Siz hangi mahallede kim var, bunları gayet iyi bilirsiniz. Bulacaksınız, biz de araştıracağız, inceleyeceğiz, hukuk içinde gereğini de yapacağız” diye konuştu.


#Recep Tayyip Erdoğan
#PYD
#PKK
#ABD
7 yıl önce