|

Fazla yolcuya ceza yağmuru

İstanbul'da sivil ekipler, yolcu gibi bindikleri toplu taşıma araçlarında trafik kurallarını ihlal eden sürücülere ceza yağdırdı. Direksiyonda sigara içen, kırmızı ışıkta geçen, seyir halinde telefon kullanan 54.057 sürücü suçüstü yakalandı. En çok ceza ise fazla yolcu alanlara çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 04:17 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Araç kullanırken telefonla mesajlaşan bir sürücü ekiplere işte böyle yakalandı. Sürücüye para cezası kesildi.
Araç kullanırken telefonla mesajlaşan bir sürücü ekiplere işte böyle yakalandı. Sürücüye para cezası kesildi.

İstanbul'da kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesinin ardından en yoğun denetimler İstanbul'da başladı. Günde 6 milyon kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında özellikle minibüs ve otobüsler mercek altına alındı. Belirlenen güzergahlarda rastgele minibüslere binen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler, araç sürücüsünü yakından izliyor.



SİVİL EKİP TESPİT EDİYOR


Ekipler, kırmızı ışık ihlali, şerit ihlali, araç içerisinde sigara içme, ters yönde ilerleme, trafiğin seyrini duraklatma, araç seyir halindeyken telefonla konuşma-mesajlaşma, vatandaşlara kötü muamele ve yolcu indirme bindirme kurallarına uymamama, fazla yolcu alma gibi ihlalleri not ediyor. Belirlenen ihlaller denetim noktasında bekleyen resmî polis ekiplerine bildiriliyor. Kuraları ihlal eden şoförlere ceza kesiliyor. 100 ceza puanı dolan araç sürücülerinin ise ehliyetlerine el konuluyor.



İŞTE O TRAFİK İHLALLERİ


Toplu taşıma araçlarında en çok verilen cezalar ise “fazla yolcu” almak oldu. 54.057 sürücüye kesilen cezaların istatistikleri ise şöyle: 18.408 adet ceza “fazla yolcu” alma, 10.134 “yolcu indirme bindirme kurallarına uymamak”, 8.054 “duraklama ihlali”, 4.579 “Trafik işaret ve cihazlarında belirtilen kurallara uymamak” 2.696 “muayenesiz araç kullanmak”, 1972 “yasak park”, 1443 “kırmızı ışık ihlali”,1290 “şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak”, 1140 “trafik polisinin ikazına uymamak”, 1093 “Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak”, 810 “cep telefon ile konuşmak”, 796 “yasak ve zorunluluklara uymamak." Yapılan denetimlerde ise 587 adet ceza “Sürücü belgesiz araç kullanmak”tan kesildi.







#İstanbul
#Toplu taşıma
7 yıl önce