|

FETÖ ablasına kırmızı bülten

15 Temmuz’daki hain kalkışmadan sonra kayıplara karışan tüm FETÖ üyeleri gibi, örgütün kadın yapılanmasında yöneticilik yaptığı belirlenen Dilek S.’nin de Japonya’da olduğu kesinleşti. Meksika’ya gitmek isteyen Dilek S., sınırdışı edilince tekrar Japonya’ya döndü. O FETÖ ablasının yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:50 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

15 Temmuz ihanetinin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında yaklaşık 170 bin şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, bunlardan 50 bini tutuklanarak cezaevine koyuldu. Firari 10 bin şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Yurt dışına kaçan FETÖ üyelerinin bulunduğu ülkelerden iadesine ilişkin çalışmalar da hız kazandı. Savcılıklar, özellikle örgütde kritik konumdakilerin kırmızı bültenle aranması için harekete geçti. Bunlardan birisinin de Dilek S. olduğu öğrenildi.

KADIN YAPILANMASINDA GÖREVLİ

Darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan örgütün Ankara’daki okulunda öğretmenlik yapan Dilek S. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Dilek S.’nin örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı, örgüt üyelerine talimatlar verdiği ve FETÖ’nün kadın yapılanmasında üst düzeyde bulunduğu belirtildi. Hakkında çıkarılan yakalama kararı kapsamında yurt içinde her yerde aranmasına rağmen bulunamayan Dilek S.’nin, yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

JAPONYA’DA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Yapılan incelemede Dilek S.’nin iki çocuğuyla birlikte Japonya’ya kaçtığı belirlendi. Buradan da Meksika’ya geçmeye çalıştığı; ancak Meksika’nın sınırdışı kararı vermesi üzerine Dilek S.'nin tekrar Japonya’ya döndüğü belirlendi. Ankara Başsavcılığı, şimdi Japonya’da olduğu kesinleşen Dilek S. hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Bu talep Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Interpol’ün Fransa’nın Lyon kentindeki merkezine başvuru yapılacak ve FETÖ’cü Dilek S. yakalanması için Interpol’e üye 190 ülkede kırmızı bültenle aranacak.


#FETÖ
#Fransa
6 yıl önce