|

FETÖ bahanesiyle 1 milyonluk dolandırıcılığa 5 tutuklama

FETÖ soruşturmalarını bahane edip kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir hakimin babasını telefonda dolandırdıkları iddia edilen 17 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Yeni Şafak
19:04 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 20:27 - 31/10/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İzmir'de, kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir hakimin babasını, oğlunun adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini belirterek, bir milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Manisa'da yaşayan ve İzmir'de görevli bir hakimin babası O.D'yi, telefonla arayarak, kendilerini savcı olarak tanıtıp, "Oğlunuzun adı FETÖ soruşturmasında geçiyor. Oğlunuzu kurtarabiliriz" diyerek, para talep ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 10'u ifadesinin ardından, serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 5'i tutuklandı, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

  • İzmir'de görevli bir hakimin babası O.D, polisi arayarak, telefonda kendilerini İzmir'de görevli bir savcı olarak tanıtan kişilerin, "Oğlunuzun adı FETÖ soruşturmasında geçiyor. Oğlunuzu kurtarabiliriz." diyerek para talep ettiğini, sattığı gayrimenkuller ve arsalardan elde ettiği bir milyon lirayı kızı aracılığıyla ve 3 parça halinde verdiğini ardından da dolandırıldığını anladığı için şikayetçi olduğunu bildirmişti.
  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 26 Ekim'de Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, İzmir'in Kemalpaşa ve Menemen ilçeleri ile Şanlıurfa merkez ve Akçakale ilçesinde 22 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmış, 3 şüphelinin de başka suçtan tutuklu olduğu tespit edilmişti. Adreslerde yapılan aramada, 47 bin 250 lira, 5 burma bilezik, 2 küpe, 4 yüzük, 8 cumhuriyet altını ve 39 cep telefonu ele geçirilmişti.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Dolandırıcılık
#Tutuklama
6 yıl önce