|

FETÖ El Kaide'den farksız

Yabancı gazetecileri kabul eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün El Kaide'den farkı olmadığını söyledi. Kahraman, "Dün ikiz kuleleri, Afganistan dağlarındaki mağaradan yönetip berhava eden terörist neyse bugün Pensilvanya'da olan terörist de aynı durumdadır" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:21 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Dün ikiz kuleleri, Afganistan dağlarındaki mağaradan yönetip berhava eden terörist neyse bugün Pensilvanya'da olan terörist de aynı durumdadır ve gerek insanlığın, gerek toplumun düşmanı olan bir kişidir.” dedi. Kahraman, TBMM Tören Salonu'nda yabancı gazetecileri kabul etti. Türkiye'de 15 Temmuz'da ülkenin tarihinin en alçakça terör teşebbüsüyle karşı karşıya kalındığını belirten Kahraman, halkın ve Meclis'in karşı durmasıyla bunun çok kısa bir zamanda bertaraf edildiğini, demokrasinin ve milletin kazandığını dile getirdi. Meclis'teki siyasi partilerin de bu darbeye karşı tavır aldığını anlatan Kahraman, dünya tarihinde çok ender görülen bir şekilde, Meclis'in de darbe girişimi sırasında bombalandığını belirten Kahraman, milletin buna karşı durduğunu ve demokrasi imtihanı vererek, darbeyi önlediğini vurguladı.



CİDDİ KANITLAR VAR


Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ciddi kanıtların olduğu, FETÖ'nün suçlu olduğu, başında olduğu bir terör hareketi kesin olmakla beraber buna karşı bazı devletlerde, 'dostlarımızda' diyeceğim, değişik davranışlar var. O olmamalı. Kendi iç yüzünü ortaya koymuş bir teröristle karşı karşıyayız.



MASKESİ BARIŞ


El Kaide terör örgütünün eylemlerini hatırlatan Kahraman "Dün ikiz kuleleri, Afganistan dağlarındaki mağaradan yönetip berhava eden terörist neyse bugün Pensilvanya'da olan terörist de aynı durumdadır ve gerek insanlığın, gerek toplumun düşmanı olan bir kişidir. Elinde bir maske var. O maske okullar, dernekler, vakıflar ve basın yoluyla kendisini barışçıl olarak topluma sunmaktadır. Oysa öyle değildir ve bunu Türkiye'de görmüş olduk. Türkiye bunu anladı ve tanıdı" dedi.



SİZİN İÇİN DE TEHDİT


FETÖ ile mücadelenin Türkiye'nin dış politikasının en önemli konularından biri olduğuna işaret eden Kahraman, “Gün, dostlarımızın bu mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını göstermenin günüdür. Kaldı ki Türkiye'nin mücadele ettiği bu yapı, diğer ülkeler için de bir güvenlik tehdididir.” şeklinde konuştu.


#FETÖ
#El Kaide'
8 yıl önce